Routes

U kunt meerdere route’s rijden in de Biesbosch, maar ook door heel de gemeente Altena. U kunt bij ons een kaart meekrijgen met de door u gewenste route. Uiteraard kunt u ook zelf een route kiezen, de tuktuk heeft een accu waarmee u wel 80 Km kunt rijden. 

Eén van de mooiste route’s in het hart van de Biesbosch is de Deeneplaatroute.

Direct vanaf het startpunt rij je Nationaal Park de Biesbosch in. Je volgt de aangegeven route die je langs de mooiste plekjes brengt.

Na ongeveer 20 km kom je aan op de Deeneplaat. Hier vind je de authentieke Biesbosch waar vroeger griendwerk-ers hun geld verdienden. Op dit eiland bevindt zich nog steeds een oude griendwerkerskeet (de zwarte keet). Je kunt hier je tocht onderbreken voor een verrassende rondwandeling. In de Noordwaard is ruimte gemaakt voor de rivier.

Dat betekent dat bij hoogwater het deels onder water loopt en dat maakt het gebied dynamisch en elke dag anders. Er grazen Schotse Hooglanders, konikspaarden en waterbuffels. Er zijn verschillende uitkijkposten en vogelspotplaatsen. Langs deze route kom je een paar gezellige horecagelenheden tegen, die het afstappen meer dan waard zijn.

De route brengt je ook bij het Biesboschmuseum MuseumEiland. Hier kun je de Biesbosch verkennen en een bever spotten tijdens een rondvaart van vijf kwartier met een fluisterboot.

Maak meteen een afspraak!